Superfijn en inzichtelijk boek.
Heel menselijk en ik denk een les voor iedereen, ongeacht of je in je dagelijks leven met dementie te maken hebt. Ik heb gelachen en een paar tranen gelaten. Fenomenaal is het interview met de man die bij zijn ouders is gaan inwonen.

Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb. Het is volledig. Eerst de informatie, dan raken jullie nog even de ziel. Het is meteen een mooie brug naar ouder worden in het algemeen. Het ongeduld dat je soms hebt wanneer je merkt dat je ouders niet meer zo snel zijn als voorheen: ook daarvoor is empathie het antwoord. Daarom is Dementie & Empathie voor iedereen een aanrader.

Marie-Christine

Goede Dick en Hedda,

Ik heb jullie boek “Dementie & Empathie”gelezen.
Wil jullie graag laten weten dat het een meer dan uitstekend boek is.
Heel praktisch en toegankelijk en inspirerend.
Een eyeopener.

Een hartelijke groet,

Peter

Prachtige reisgids voor de moeilijke weg in het landschap van de dementie, met veel meer dan kaarten en wegmarkeringen.

Vasthoudend, samenhorig, vertrouwvol en meevoelend kan de reis een boeiende ervaring worden, een waarlijk uitdagende ontdekkingstocht.

Dirk de Wachter, verdrietdokter, hoogleraar en psychiater

‘De kunst van contact maken met mensen met dementie’. Prachtige zin en zo waardevol ook. Want het is inderdaad een kunst! Daar ben ik wel achter gekomen.

Zelfs in de zorg voor deze mensen valt er nog veel te leren over contact maken en houden. Het meebewegen in de wereld van deze mensen. Als je dat niet van nature hebt lijkt me dit boek een geweldige aanvulling. Dat je leert hoe je empathie inzet in je zorg.

Ik kom nog zoveel zorgmensen tegen die goed bedoeld niet de juiste snaar weten te raken, maar helaas vaak het tegenovergestelde bereiken. Zij snappen niet wanneer het douchen niet lukt of ze weten onrust niet te temperen.

En het gekke is dat veel verzorgenden niet durven vragen aan collega’s waarbij het wel lukt. Ik ben uit frustratie gaan schrijven. Maar het werd mij niet in dank afgenomen als ik goed bedoelde adviezen gaf. Terwijl mijn hart uit gaat naar deze mensen en ik hun welzijn het belangrijkste vind.

Ik ben er nu na jaren achter gekomen dat het in de opleiding een apart vak moet zijn en dat het studenten aangeleerd moet worden. Daar zou dit boek misschien wel verplicht voer kunnen zijn!

Pauline Bomhof, Woonbegeleider Dementiezorg bij Wonen bij September

Het boek Dementie & Empathie in 1 keer uitgelezen!

Waardevolle informatie, herkenning, troostend. Wat mooi dat het boek laat zien dat alles om empathie draait. De informatie is duidelijk en praktisch. De interviews ondersteunen deel 1….SUPER!

Bertien